El nen estima la natura i l’hem ficat en cambres tancades,

li agrada donar un objectiu a les seves activitats i l’hi hem tret,

li agrada moure’s i l’hem immobilitzat,

li agrada parlar i l’hem fet callar,

volia raonar i ens dirigíem només a la memòria,

volia seguir la seva fantasia i l’hem impulsat a fugir-ne,

volia ser lliure i l’hem ensenyat a obeir passivament.

Adolphe Ferrière.

L’educació dels infants ha de ser integral, és a dir, s'ha atendre per igual  a totes les seves dimensions (social, emocional, física, espiritual) i potenciar el seu creixement global.

En aquest punt és molt important apropar als infants a les seves emocions, conèixer-les i actuar en conseqüència.

Des de l'Espai Natura creiem que educar no significa instruir o ensenyar, sinó cuidar i acompanyar als més petits en el seu procés de vida i descobriment propi i de l'entorn.

Un aprenentatge basat en el diàleg, en l’experimentació i en el respecte dels ritmes i les necessitats de cada infant.

Segons David Paul Ausubel, el punt de partida de tot aprenentatge són els coneixements i experiències prèvies. És a partir d'aquests que l'infant fa relacions consicients amb els nous aprenentatges i construeix els seus propis esquemes de coneixement. ​​

L'interés dels infants per aquest nou coneixement i l'experimentació directa són elements bàsics per a construir esquemes mentals.

Qüestionar-nos les coses que ens envolten, raonar-les, expressar les nostres opinions sense por a ser rebutjats, defensar-les de la resta, respectar arguments que no coincideixin amb els nostres... 

En un món cada vegada més contaminat és essencial ensenyar als infants a respectar el medi ambient, a estimar la naturalesa i als animals. Per això, gaudir-ne des de ben petits és essencial perquè l’experimentin i entenguin el per què respectar-la.

Fer conscients als més petits de la importància de la cura de l'entorn i els animals, del reciclatge, etc.